An overview of the physical and biochemical transformation of cocoa seeds to beans and to chocolate: Flavor formation M Santander Muñoz, J Rodríguez Cortina, FE Vaillant, S Escobar Parra Critical reviews in food science and nutrition 60 (10), 1593-1613, 2020 | 137 | 2020 |
Fine cocoa beans production: Tracking aroma precursors through a comprehensive analysis of flavor attributes formation S Escobar, M Santander, M Zuluaga, I Chacón, J Rodríguez, F Vaillant Food Chemistry 365, 130627, 2021 | 31 | 2021 |
Aligning strategic objectives with research and development activities in a soft commodity sector: a technological plan for colombian cocoa producers S Escobar, M Santander, P Useche, C Contreras, J Rodríguez Agriculture 10 (5), 141, 2020 | 26 | 2020 |
Evaluación de propiedades antioxidantes y fisicoquímicas de una bebida mixta durante almacenamiento refrigerado M Santander, O Osorio, D Mejía-España Revista de Ciencias Agrícolas 34 (1), 84-97, 2017 | 24 | 2017 |
Enhancement of fine flavour cocoa attributes under a controlled postharvest process M Santander, F Vaillant, D Sinuco, J Rodríguez, S Escobar Food Research International 143, 110236, 2021 | 19 | 2021 |
‘From soil to chocolate bar’: identifying critical steps in the journey of cadmium in a Colombian cacao plantation D Bravo, M Santander, J Rodríguez, S Escobar, G Ramtahal, R Atkinson Food Additives & Contaminants: Part A 39 (5), 949-963, 2022 | 11 | 2022 |
Estandarización del protocolo para evaluar la actividad enzimática de peroxidasa en tomate de árbol (Solanum betaceum Cav.) M Santander, D Mejía, O Osorio Temas agrarios 18 (2), 36-49, 2013 | 6 | 2013 |
Evaluación de propiedades antioxidantes y fisicoquímicas de una bebida mixta durante almacenamiento refrigerado. Rev. Cienc. Agr. 2017; 34 (1): 84-97 M Santander, O Osorio, D Mejía-España | 5 | |
Acción biocida del jugo de fique (Furcraea gigantea Vent.) sobre Colletotrichum gloeosporioides aislado de tomate de árbol (Solanum betaceum Cav.) M Santander, L Cerón, A Hurtado Agro sur 42 (2), 13-17, 2014 | 4 | 2014 |
Integrating new variables into a framework to support cacao denomination of origin: a case study in Southwest Colombia CE González‐Orozco, M Porcel, R Yockteng, A Caro‐Quintero, ... Journal of the Science of Food and Agriculture 104 (3), 1367-1381, 2024 | 1 | 2024 |
Cacao (Theobromacacao L.) climate zones and its associated agrobiodiversity in Arauca, Colombia C Gonzalez-Orozco, M Porcel, S Escobar, D Bravo, YG Lopez, ... Biodiversity Data Journal 11, 2023 | 1 | 2023 |
Antioxidant and physicochemical properties evaluation of a mixed beverage during refrigerated storage. M Santander-M, O Osorio M, D Mejía-España | 1 | 2017 |
Elaboración de una bebida con características funcionales basada en una mezcla de leche con la pulpa natural de una fruta regional andina: tomate de árbol Solanum betaceum, Cav … M Santander Universidad de Nariño, 2013 | 1 | 2013 |
Correlación entre los fenómenos que gobiernan la transformación poscosecha del cacao (Theobroma cacao L.) y la formación del sabor y aroma en el chocolate M Santander Muñoz, J Rodríguez Cortina, F Vaillant, S Escobar Parra Corporación colombiana de investigación agropecuaria-AGROSAVIA, 2016 | | 2016 |