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Margareth Santander
Margareth Santander
Otros nombresMargareth Gisseth Santander Muñoz
Agroalimentary engineer, MSc Food Science & Technology, Researcher, Palmira Research Center
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Año
An overview of the physical and biochemical transformation of cocoa seeds to beans and to chocolate: Flavor formation
M Santander Muñoz, J Rodríguez Cortina, FE Vaillant, S Escobar Parra
Critical reviews in food science and nutrition 60 (10), 1593-1613, 2020
1372020
Fine cocoa beans production: Tracking aroma precursors through a comprehensive analysis of flavor attributes formation
S Escobar, M Santander, M Zuluaga, I Chacón, J Rodríguez, F Vaillant
Food Chemistry 365, 130627, 2021
312021
Aligning strategic objectives with research and development activities in a soft commodity sector: a technological plan for colombian cocoa producers
S Escobar, M Santander, P Useche, C Contreras, J Rodríguez
Agriculture 10 (5), 141, 2020
262020
Evaluación de propiedades antioxidantes y fisicoquímicas de una bebida mixta durante almacenamiento refrigerado
M Santander, O Osorio, D Mejía-España
Revista de Ciencias Agrícolas 34 (1), 84-97, 2017
242017
Enhancement of fine flavour cocoa attributes under a controlled postharvest process
M Santander, F Vaillant, D Sinuco, J Rodríguez, S Escobar
Food Research International 143, 110236, 2021
192021
‘From soil to chocolate bar’: identifying critical steps in the journey of cadmium in a Colombian cacao plantation
D Bravo, M Santander, J Rodríguez, S Escobar, G Ramtahal, R Atkinson
Food Additives & Contaminants: Part A 39 (5), 949-963, 2022
122022
Estandarización del protocolo para evaluar la actividad enzimática de peroxidasa en tomate de árbol (Solanum betaceum Cav.)
M Santander, D Mejía, O Osorio
Temas agrarios 18 (2), 36-49, 2013
62013
Evaluación de propiedades antioxidantes y fisicoquímicas de una bebida mixta durante almacenamiento refrigerado. Rev. Cienc. Agr. 2017; 34 (1): 84-97
M Santander, O Osorio, D Mejía-España
5
Acción biocida del jugo de fique (Furcraea gigantea Vent.) sobre Colletotrichum gloeosporioides aislado de tomate de árbol (Solanum betaceum Cav.)
M Santander, L Cerón, A Hurtado
Agro sur 42 (2), 13-17, 2014
42014
Antioxidant and physicochemical properties evaluation of a mixed beverage during refrigerated storage.
M Santander-M, O Osorio M, D Mejía-España
22017
Integrating new variables into a framework to support cacao denomination of origin: a case study in Southwest Colombia
CE González‐Orozco, M Porcel, R Yockteng, A Caro‐Quintero, ...
Journal of the Science of Food and Agriculture 104 (3), 1367-1381, 2024
12024
Cacao (Theobromacacao L.) climate zones and its associated agrobiodiversity in Arauca, Colombia
C Gonzalez-Orozco, M Porcel, S Escobar, D Bravo, YG Lopez, ...
Biodiversity Data Journal 11, 2023
12023
Elaboración de una bebida con características funcionales basada en una mezcla de leche con la pulpa natural de una fruta regional andina: tomate de árbol Solanum betaceum, Cav …
M Santander
Universidad de Nariño, 2013
12013
Correlación entre los fenómenos que gobiernan la transformación poscosecha del cacao (Theobroma cacao L.) y la formación del sabor y aroma en el chocolate
M Santander Muñoz, J Rodríguez Cortina, F Vaillant, S Escobar Parra
‎‎ Corporación colombiana de investigación agropecuaria-AGROSAVIA, 2016
2016
El sistema no puede realizar la operación en estos momentos. Inténtalo de nuevo más tarde.
Artículos 1–14