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LAURA SOFIA TORRES VALENZUELA
LAURA SOFIA TORRES VALENZUELA
Profesora Escuela de Ingeniería de Alimentos Universidad del Valle
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Green solvents for the extraction of high added-value compounds from agri-food waste
LS Torres-Valenzuela, A Ballesteros-Gómez, S Rubio
Food Engineering Reviews 12, 83-100, 2020
1272020
Aprovechamiento de la pulpa de café como alternativa de valorización de subproductos
JA Serna-Jiménez, LS Torres-Valenzuela, K Martínez-Cortínez, ...
Revista Ion 31 (1), 37-42, 2018
652018
Valorization of spent coffee grounds by supramolecular solvent extraction
LS Torres-Valenzuela, A Ballesteros-Gomez, A Sanin, S Rubio
Separation and Purification Technology 228, 115759, 2019
632019
Supramolecular solvent extraction of bioactives from coffee cherry pulp
LS Torres-Valenzuela, A Ballesteros-Gómez, S Rubio
Journal of food engineering 278, 109933, 2020
512020
Caracterización fisicoquímica y microbiológica de aguas mieles del beneficio del café
LS Torres-Valenzuela, A Sanín-Villarrea, A Arango-Ramírez, ...
Revista Ion 32 (2), 59-66, 2019
412019
Capacidad antioxidante y antimicrobiana de tubérculos andinos (Tropaeolum tuberosum y Ullucus tuberosus)
FM Mejía Lotero, JE Salcedo Gil, S Vargas Londoño, JA Serna Jiménez, ...
Revista UDCA Actualidad & Divulgación Científica 21 (2), 449-456, 2018
382018
Secado de pulpa de café: condiciones de proceso, modelación matemática y efecto sobre propiedades fisicoquímicas
LS Torres-Valenzuela, KG Martínez, JA Serna-Jimenez, MC Hernández
Información tecnológica 30 (2), 189-200, 2019
352019
Aprovechamiento de pulpa y cáscara de plátano (musa paradisiaca spp) para la obtención de maltodextrina
DV Melo-Sabogal, Y Torres-Grisales, JA Serna-Jiménez, ...
Biotecnología en el sector agropecuario y agroindustrial 13 (2), 76-85, 2015
322015
Coffee by-products: Nowadays and perspectives
LS Torres-Valenzuela, JA Serna-Jiménez, K Martínez
Coffee—Production and Research, 1-18, 2020
252020
Evaluation of bioactive compounds with functional interest from yellow pitahaya (Selenicereus megalanthus Haw)
Y Torres Grisales, DV Melo Sabogal, L Sofía Torres-Valenzuela, ...
Revista Facultad Nacional de Agronomía Medellín 70 (3), 8311-8318, 2017
212017
Supramolecular solvents for the valorization of coffee wastewater
LS Torres-Valenzuela, A Ballesteros-Gomez, J Serna, A Arango, S Rubio
Environmental Science: Water Research & Technology 6 (3), 757-766, 2020
172020
Physical, chemical and sensory changes of refrigerated yellow pitahaya treated preharvest with 1-MCP
L Serna Cock, LS Torres Valenzuela, A Ayala Aponte
Dyna 80 (178), 11-20, 2013
162013
Changes in mechanical properties of minimally-processed yellow pitahaya treated with 1-MCP
L Serna Cock, LS Torres Valenzuela, A Ayala Aponte
Dyna 79 (174), 71-78, 2012
112012
Evaluación de condiciones de extracción asistida por ultrasonido de compuestos bioactivos de cáscara de pitahaya amarilla
LS Torres-Valenzuela, JA Serna-Jiménez, V Pinto, D Vargas
Revista Lasallista de Investigación 17 (1), 70-83, 2020
9*2020
Viscoelastic behavior of yellow pitahaya treated with 1-MCP
LS Torres-Valenzuela, AA Ayala-Aponte, L Serna-Cock
Dyna 83 (196), 119-123, 2016
72016
Advanced extraction of caffeine and polyphenols from coffee pulp: Comparison of conventional and ultrasound-assisted methods
JA Serna-Jiménez, LS Torres-Valenzuela, AS Villarreal, C Roldan, ...
LWT 177, 114571, 2023
62023
Drying of coffee pulp: Process parameters, mathematical model and its effect over physicochemical properties
LS Torres-Valenzuela, KG Martínez, JA Serna-Jimenez, MC Hernández
Inf. Tecnol 30 (2), 189-200, 2019
62019
Green solvents for the extraction of high added-value compounds from agri-food waste. Food Eng Rev 12: 83–100
LS Torres-Valenzuela, A Ballesteros-Gómez, S Rubio
52020
Capacidad antioxidante y antimicrobiana de tubérculos andinos (Tropaeolum tuberosum y Ullucus tuberosus). udca [Internet]. 15dic. 2018 [citado 5nov. 2020]; 21 (2): 449-56
F Mejía Lotero, J Salcedo Gil, S Vargas Londoño, J Serna Jiménez, ...
5
Evaluation and comparison in caffeine extraction under green conditions: Solvent selection and ultrasound‐assisted process
JA Serna‐Jiménez, LS Torres‐Valenzuela, G Mejía‐Arango
Journal of Food Process Engineering 45 (11), e14157, 2022
42022
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Artículos 1–20