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Alicia Casariego Año
Alicia Casariego Año
Profesor, Instituto de Farmacia y Alimentos, Universidad de La Habana
Dirección de correo verificada de ifal.uh.cu
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Chitosan/clay films' properties as affected by biopolymer and clay micro/nanoparticles' concentrations
A Casariego, BWS Souza, MA Cerqueira, JA Teixeira, L Cruz, R Díaz, ...
Food Hydrocolloids 23 (7), 1895-1902, 2009
4732009
Effect of chitosan-based coatings on the shelf life of salmon (Salmo salar)
BWS Souza, MA Cerqueira, HA Ruiz, JT Martins, A Casariego, ...
Journal of Agricultural and Food Chemistry 58 (21), 11456-11462, 2010
1862010
Chitosan coating surface properties as affected by plasticizer, surfactant and polymer concentrations in relation to the surface properties of tomato and carrot
A Casariego, BWS Souza, AA Vicente, JA Teixeira, L Cruz, R Díaz
Food hydrocolloids 22 (8), 1452-1459, 2008
1592008
Influence of electric fields on the structure of chitosan edible coatings
BWS Souza, MA Cerqueira, JT Martins, A Casariego, JA Teixeira, ...
Food Hydrocolloids 24 (4), 330-335, 2010
1292010
Effect of moderate electric fields in the permeation properties of chitosan coatings
BWS Souza, MA Cerqueira, A Casariego, AMP Lima, JA Teixeira, ...
Food Hydrocolloids 23 (8), 2110-2115, 2009
862009
Effects of chitosan coating on mass transfer during osmotic dehydration of papaya
M García, R Díaz, Y Martínez, A Casariego
Food Research International 43 (6), 1656-1660, 2010
772010
Effect of edible chitosan/zeolite coating on tomatoes quality during refrigerated storage.
M García, A Casariego, R Diaz, L Roblejo
Emirates Journal of Food & Agriculture (EJFA) 26 (3), 2014
762014
Effect of molecular weight reduction by gamma irradiation on the antioxidant capacity of chitosan from lobster shells
MA García, N de la Paz, C Castro, JL Rodríguez, M Rapado, R Zuluaga, ...
Journal of Radiation Research and Applied Sciences 8 (2), 190-200, 2015
592015
Effect of molecular weight reduction by gamma irradiation on chitosan film properties
MA García, L Pérez, N de la Paz, J González, M Rapado, A Casariego
Materials Science and Engineering: C 55, 174-180, 2015
462015
Effects of Aloe vera coating on postharvest quality of tomato
MA García, M Ventosa, R Díaz, S Falco, A Casariego
Fruits 69 (2), 117-126, 2014
322014
Effect of chitosan-olive oil emulsion coating on quality of tomatoes during storage at ambient conditions
G Dovale-Rosabal, A Casariego, TY Forbes-Hernandez, MA García
Journal of Berry Research 5 (4), 207-218, 2015
202015
Development of a mayonnaise with chitosan as natural antioxidant
M García, Y Silva, A Casariego
Emirates Journal of Food and Agriculture, 833-845, 2014
182014
Coberturas de quitosana como método de envasado activo en vegetales enteros y cortados
R Díaz, J Rodríguez, AL Martínez, MA García
Ciencia y Tecnología de Alimentos 20 (2), 30-35, 2010
152010
Actividad antimicrobiana de aceites esenciales de Ocotea quixos (Lam.) Kosterm, Bursera graveolens (Kunth) Triana y Planch, Cymbopogon citratus (DC) Stapf. y Curcuma longa (L …
FM Fon-Fay, A Casariego, AS Falco, JA Pino
Ciencia y Tecnología de Alimentos 27 (3), 27-31, 2017
102017
OPTIMIZACIÓN DE LA EXTRACCIÓN DE ANTOCIANINAS A PARTIR DE MANZANA MALAYA (Syzygium malaccense).
JA Arencibia, D Rodríguez, A Casariego, MA García
Revista de Ciencias Farmacéuticas y Alimentarias 4 (1), 2018
72018
OPTIMIZACION DEL PROCESO DE EXTRACCION HIDROALCOHOLICA A PARTIR DE PULPA DE CEREZO NEGRO (SYZYGIUM CUMINI L. SKEELS)/Optimization of the hydroalcoholic extraction process from …
FM Gaibor, A Cuba, D Rodríguez, MA García, A Casariego
Ciencia y Tecnología de los Alimentos 27 (2), 51-60, 2017
72017
Evaluación de las características físicas, químicas, toxicológicas, antibacterianas y sensoriales del cerezo negro (Syzygium cumini L.): Physical, chemical, toxicological …
FM Gaibor, D Rodríguez, L Fundora, E Salas, JL Rodríguez, AS Falco, ...
Ciencia y Tecnología de Alimentos 26 (1), 62-68, 2016
72016
Desarrollo de un saborizante de coco microencapsulado mediante secado por atomización
M Bringas, Y Aragüez-Fortes, JA Pino, E Roncal
Ciencia y Tecnología de Alimentos 23 (3), 21-26, 2013
72013
Modelación de las propiedades mecánicas de películas de quitosana
A Casariego, R Díaz, Y Sergrañes, OM Nieto, C Durán, N López, ...
62009
El Efecto de la acetilación sobre propiedades físicas del almidón de Banano (M. Sapientum L.) variedad Cavendish
LAC Sares, R Díaz-Torres, A Casariego-Año, D Arias-Toro, ...
Cumbres 7 (1), 9-20, 2021
52021
El sistema no puede realizar la operación en estos momentos. Inténtalo de nuevo más tarde.
Artículos 1–20